lauantai 8. huhtikuuta 2017

Curacao - sukeltajan paratiisi

Karibianmerellä on osa maailman parhaista sukelluskohteista. Curacaolla on sukelluspaikkoja runsaasti ympäri saarta. Suurimpaan osaan pääsee helposti suoraan rannasta. En ehtinyt käydä lähellekään kaikkia niistä valloittamassa, joten takaisin olisi vielä mukava mennä. Tässäpä muutamia missä ehdin käydä ja mitä siellä näkyi.

Playa Wachi, Snake bay, Curacao, sukeltaja, nainen, paratiisi
Playa Wachi/Snake Bay - Tämä upea rauhallinen ranta sijaitsee itäpuolella saarta lähellä Boka Samia. Koralliriutta kulkee rannan myötäisesti. Sukelsin pääasiallisesti 20-30 metrin syvyydessä.
lionfish, pterois, venomous, myrkyllinen, koralli, kala
Lionfish, suomeksi siipisimppu on upea ilmestys pitkine sulkamaisine evineen. Se on hidas liikkumaan ja piileskelee monesti korallin ja kasvillisuuden seassa.

Lionfish on myrkyllinen kala. Piston vaikutukset voivat kestää päiviä ja aiheuttaa äärimmäistä kipua, hikoilua, hengitysvaikeuksia, halvaantumisen tai hoitamattomana jopa kuoleman. 

Lionfish lisääntyy ja leviää karibialla hurjaa vauhtia, koska niillä ei ole siellä luonnollisia vihollisia. Ne voivat olla vaaraksi koralliriuttojen herkälle ekosysteemille taistellessaan ruoasta ja tilasta muiden kalojen kanssa. Lionfishin tiedetään syövän yli 50 eri kalalajia. Tutkijat pelkäävät, että lionfish tappaa riutalle hyödylliset lajit, kuten esimerkiksi parrotfishin (papukaijakala). Osa sukeltajista metsästää lionfishejä tämän vuoksi vähemmäksi vesistöstä. Tässä kolme pientä siipisimppua valmiina perkuulle ja grilliin.

Playa Piscado saaren länsipuolella on yksi saaren parhaimpia sukelluskohteita ja tunnettu kilpikonnistaan. Näin yhdellä sukelluksella 7 kilpikonnaa, uskomattomia kalaparvia, pienen pieniä puhdistajarapuja ja upeana hehkuvaa korallia. Kohtasin kolme upeaa mureenaa, joista kaksi oli liikkeellä. En käynyt 21 metriä syvempänä, nähtävää todellakin oli runsaasti. Tässä kohteessa voi sukeltaa uudelleen ja uudelleen!

Erittäin myrkyllinen scorpion fish, suomeksi skorpionisimppu on mestarinaamioituja. Sitä on hyvin vaikea erottaa korallin joukosta. Tämän kalan päälle astuminen voi olla tappava vahinko.
Rauhallinen Marie Pampoen ranta sijaitsee saaren itäpuolella. Vuokrasin varusteet rannassa sijaitsevalta Sukelluskeskus Twin Diversiltä ja sukelsin kahdesti maksimissaan 20 ja 25 metriin. Täällä näin valtavan tarponin, liskokalan ja runsaasti muita kaloja. Pääsin ensimmäistä kertaa johtamaan sukellusta - jännittävää.


Aurinkoista viikonloppua, 

Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti