torstai 12. lokakuuta 2017

Lisäaineiden kuljetus lennoilla

Tykkään treenata pidemmillä matkoilla samalla lailla kuin kotonakin, joten halusin ottaa lomalle ainakin palautusjuomajauheen mukaani. Lentokentillä ollaan vaan nykyään hyvin tiukkana (mikä on mielestäni pelkästään hyvä asia), niin on vaikea tietää mitä saa kuljettaa mukana ja mihin tuotteet ovat sijoitettava, ruumaan vai käsimatkatavaroihin. Internetistä löytyy yleensä vastaus kaikkeen, mutta tähän en selkeää vastausta löytänyt. Kävin Mannisellakin asiaa kysymässä; sielläkään ei asiasta tiedetty. Olivat pohtineet samaa, kun joku muukin asiakas oli asiasta aiemmin kysellyt. Eihän se auttanut muu kuin ottaa puhelin käteen ja soittaa Finnairille.
 
Finnairilla tuumattiin, että kyseiset jauheet ovat ok ja laitetaan heillä ruumaan. Hekään eivät osanneet sanoa muiden lentoyhtiöiden toimintatapoja, mutta uskoivat pääpiirteittäin samoihin linjauksiin. Suositeltavaa olisi pakata mukaan avaamaton, sinetöity alkuperäispakkaus. Päädyin siis ostamaan pienemmän purkin palautusjuomaa, jotta saisin jauheet avaamattomina ainakin perille turvallisesti.Manninen, Anabolic overdrive2, lisäravinteet lennolla, palautusjuoma, bcaa, treeni, paras palkkari
Manninen Anabolic Overdrive 2 ja BCAA 411 päätyivät matkalle mukaan.
 
Pakkasin jauhepurkit avaamattomina ruumaan. Matkustin Finnairilla ja American Airlinesilla. Tuolla rapakon takanahan ollaan vielä tarkempia kuin meillä, joten hieman jännitti kuinka käy. Matkalaukkuni oli kyllä tutkittu matkan aikana, mutta purkkeja ei oltu avattu eikä takavarikoitu. Sain siis nauttia treeneistä täydellä teholla koko matkan ajan. Purkit eivät kuitenkaan ehtineet kulua loppuun matkan aikana, joten päätin kokeilla onneani avatuilla purkeilla takaisin kotiin päin tultaessa. Pakkasin jälleen purkit ruumaan alkuperäispakkauksissaan, tällä kertaa avattuina. En tiedä tutkittiinko laukkuani takaisin tullessa. Luulisin, kun ottaa huomioon Amerikan tiukat turvallisuusmääräykset. Joka tapauksessa avatutkin purkit tulivat kiltisti kotiin. Voinemme siis todeta, että ainakin palautusjuoma ja bcaa on mahdollista kuljettaa ruumassa alkuperäispakkauksissaan mukana.
 
 
Tehokkaita treenejä,
 
Päivi

2 kommenttia:

 1. Hyvä, että niiden tuominenkin onnistui. Itse lähetin aineita ja kyselin monista paikoista, että varmasti menee oikein. Onneksi kaikki onnistui hyvin. https://www.cargosafe.fi/palvelut/lahetyspalvelut/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvä ottaa selvää niin saa varmasti aineet perille :) Mukava, kun kaikki meni hyvin! Hyvää uutta vuotta 2020 sulle :)

   Päivi

   Poista