tiistai 21. tammikuuta 2020

Treeni-into palailee hiljalleen :)

Hei pitkästä aikaa! Nyt on päässyt kulumaan pitkä aika, ettei salitreeni ole oikein maittanut. Haluan kuunnella omaa kehoani, siksipä olenkin keskittynyt nauttimaan elämästäni ja harrastellut ihan muunlaista treeniä. Pikkuhiljaa onkin alkanut hiipimään takaisin SE tunne, kun kaipaa salille; kaipaa sitä rautaa, hikeä ja fiilistä, kun kädet täristen nostaa juomapulloa. Se innostus pursuilee taas rinnan alla niin ihanasti 😍 Nyt on siis juuri oikea aika palata takaisin salitreenin pariin!


omakuva, selfie, teenitauko voi tehdä hyvää, sisäinen hehku, innostus, treeni-innostus, kuuntele itseäsi, kehotietoisuus
Kuuntele itseäsi ja omaa kehoasi herkällä korvalla. Jos treeni ei innosta, niin ehkä on hyvä pitää vähän taukoa tai kokeilla toista lajia. Sen sisältä hehkuvan innostuksen kyllä tuntee, kun se taas palaa.


Olen vuoden ajan harrastanut uppopalloa, josta voin kertoa teille toisessa postauksessa tarkemmin. On nimittäin niin oma lajinsa, että vaatinee hieman avaamista. Nyt aloitin lajissa myös divarisarjassa pelaamisen. Kilpailun aloittaminen kasvatti entisestään intoani palata salille; haluan vahvemmaksi! Samoin oon huomannut, että peruskuntoa pitää parantaa. Kuntonyrkkeilyn lisäksi pitäisi siis myös joku lenkki mahduttaa kalenteriin. Kaikesta noista tulee treenimäärää äkkiä aika paljon viikkoa kohden. Onnekseni juuri nyt minulla on aikaa panostaa urheiluun.


kuntosali Kunto-Ykkönen, kuntoykkönen, kuntosali oulu, kuntosali, Oulun vanhimpia saleja, yli 30 vuoden kokemuksella, avoinna ympärivuorokauden, sali 24/7
Kuntosali Kunto-Ykkönen on Oulun vanhimpia saleja jo yli 30 vuoden rautaisella kokemuksella.


Käyn treenaamassa Kunto-Ykkosellä, joka sijaitsee Kansankadulla Oulun keskustassa. Kuntosali on avoinna 24/7, mikä on mieluisaa sen vuoksi että voin treenata juuri silloin kun haluan. Harvoin kyllä on tullut yöllä treenattua, mutta joskus kuitenkin ja kiva tietää, että se on tarvittaessa mahdollista. Salilla on loistavat Davidin laitteet, joissa on portaaton säätö. Sopii paremmin pitkälle tai pätkälle. 😁 Sali on pieni ja "intiimi". Parin käynnin perusteella on jo semmoinen fiilis, että siellä tulee nopeasti tutustumaan muihin treenaajiin ja pian on kuin kotiin menisi. Salin ilmapiiri on itselle hirveän tärkeää ja minusta on mukavaa, kun ihmiset moikkaa, hymyilee ja juttelee. Se ei omaa treeniäni häiritse, päinvastoin. Saan voimaa toisista ja pystyy aina vetämään treenin loppuun asti, kun paikalla on varmistajia ja tsemppaajia. Hyvä tästä vielä tulee. 😍


kuntosalilaitteet, david, kuntosali, penkki, penkkipunnerrus, portaaton säätö, laitteilla on väliä
Kunto-Ykkösen Davidin laitteissa on portaaton säätö, jolla saa juuri sopivat asetukset itselle. Täydellistä!


Tiedätkö sen tunteen, kun ei ole pitkään aikaan käynyt salilla? Treenin uudelleen saaminen rutiiniksi on aina yhtä hankalaa, sama se vaikka treenivuosia olisi takana kuinka. Nytkin mietin, että mitä ihmettä menen sinne tekemään. Minkä treenin vedän? Todellisuushan on, että kun edellisestä treenistä on niin paljon aikaa, niin järkevintä on aloittaa hitaasti kokonaisvaltaisista liikkeistä. Suunnittelin siis, että ihan perus kyykky, penkki ja maastaveto on oikein hyvä aloitus ja painona varmaan riittää alussa pelkkä tanko. No tämä on siis suunnitelma, katsotaan miten naiselle käy! 😅


kyykky, takakyykky, kuntosali, kuntoykkönen, treeni, tekniikka, treenikuva, kehitys, malttia
Omaa tekniikkaa on hyvä seurata kuvista ja videoista. Pyydä siis rohkeasti jotakuta kuvaamaan. Yleensä muut treenaajat auttavat mielellään.



Maltoin kuin maltoinkin treenata oikeasti kevyesti, ihan vain tyhjillä tangoilla. Keskityin tekniikkaan ja liikeratojen uudelleen löytämiseen. En myöskään halunnut tulla kovin kipeäksi, nimittäin lauantaina on uppopallo-turnaus ja pitäisi olla pelikunnossa. 😅 Vieläkin tärkeämpää siis aloittaa rauhallisesti.

Tein 3 x 10 settiä takakyykkyä, 4 x 15 settiä penkkipunnerrusta ja 3 x 15 settiä maastavetoa ja kaikki pelkällä tangolla. Päälle tein muutaman negatiivisen leuanvedon ja pienillä käsipainoilla pystypunnerrusta sekä hauista. Uskotko muuten, että oma kroppa tuntui raskaalta leuanvedossa, vaikka painoa on paljon vähemmän kuin aiemmin!? Niin ne voimat häviää, kun ei treenaa säännöllisesti. 😅 Mutta hei, nopeasti ne palaa takaisinkin, kun vaan malttaa treenata!



painot, rautaa, salitreeni, kuntosali, treeni, käsipainot, maltti on valttia, hiljaa hyvä tulee
Maltti on valttia, kun aloittaa saliharrastuksen tai palaa takaisin pitkän tauon jälkeen. Liikkeelle pääsee kyllä niillä pienemmilläkin painoilla.



Eka treeni kesti alle tunnin ja oli oikein hyvä paluu salielämään. Pientä kipua lihaksiin tuli näinkin kevyen treenin jälkeen eli riitti vallan mainiosti. Ensi kerralla voisi jatkaa samanlaisia kokonaisvaltaisia liikkeitä vähän painoja lisäten ja lisäksi ottaa aina jotain pienempiin lihasryhmiin keskittyviä liikkeitä mukaan. Nyt kuitenkin lauantain turnaukseen valmistautumista; hyvää unta ja syömistä lajitreenien lisäksi.

Treeni-iloa sulle!


Päivi

2 kommenttia:

  1. Itsellänikin oli pitkä aika kun salitreeni ei maittanut. Nyt taas olen päässyt salitreenin rytmiin. Tulee kyllä mahtava fiilis kuntosalitreenin jälkeen. Uppopallo on varmasti mielenkiintoinen laji. https://omasali.fi/kuntosaliyrittajaksi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uppopallo on kyllä todellakin mielenkiintoinen laji. Tervetuloa mukaan kokeilemaan sitä! Meillä on Oulussa treenit keskiviikkoisin, torstaisin ja sunnuntaisin. Kaikki uudet pelaajat ovat tervetulleita mukaan kokeilemaanihan ilmaiseksi :)

      Päivi

      Poista