maanantai 30. tammikuuta 2017

11 hyvää syytä valita harrastukseksi kuntosali!

Hei ihanaiset,

halusin listata syitä siihen, miksi päädyin treenaamaan salille ja jäin sille tielle. Toivon, että tämä motivoisi sinuakin liikkumaan, olit sitten vasta-alkaja tai jo pidempään treenannut. Monesti sitä arjessa unohtaa sen upeuden. Tässä muistutus siitä miten mahtava harrastus sali onkaan. Olkaapa hyvä :)


1. Edullisuus 
Yhtä monipuolista harrastusta yhtä edullisesti ei heti mieleen tule. Muutamalla kympillä pääset treenaamaan niin vapailla painoilla, kymmenillä laitteilla kuin virtuaali- ja ryhmäliikuntatunneillakin. Tämä harrastus ei jää rahasta kiinni. Toki kuten mihin tahansa harrastukseen, myös salille saa rahaa kulumaan juuri niin paljon kuin haluaa.

2. Joustavuus
Kuntosalit ovat pääsääntöisesti hyvin kattavasti auki, jotkut jopa ympäri vuorokauden. On siis elämäntilanne mikä hyvänsä, treenaamaan kyllä pääsee juuri silloin kun itselle sopii. Aikaakin yleensä on, jos ei muuta niin järjestämällä sitä.

3. Hyvä fyysinen kunto
Treenaamalla pidät yllä tai parannat fyysistä kuntoasi. On ihanaa huomata kuinka paljon paremmin jaksaa, kun on hyvässä kunnossa. Et enää hengästykään portaissa, sohvakin siirtyy kevyemmin, kannet ja korkit avautuvat ilman apuvälineitä. Jaksat laskea lasten kanssa pulkkamäessä, rämpiä koiran kanssa umpihangessa tai peuhata rakkaan kanssa sängyssä, vaikka koko päivän.

4. Upea vartalo
Mikä mahtava kylkiäinen hyvästä harrastuksesta! Kun treenaa, ei voi välttyä timmimmältä vartalolta. Se, jos mikä, motivoi treenaamaan entistäkin ahkerammin. Miten ihanaa onkaan löytää omasta vartalosta lihaksia, joiden olemassaolosta ei ollut mitään tietoa. Ja usko pois, myös muut ihmiset huomaavat muutoksen sinussa!

treeni, takaolkapäät, uusia lihaksia, hauis, nainen, tikissä, lihas, fitness, parempaan kuntoon, Päivi Elina,
Treenin jälkeen löytyi jälleen uusia lihaksia -takaolkapäät!

5. Henkinen hyvinvointi
Liikunta tekee ihmeitä henkiselle hyvinvoinnillemme. Stressitasot laskevat, kun pääsee purkamaan mieltä vaivaavat asiat treeniin. Samalla tilalle tulee mielihyvää ja mukavaa raukeutta. Hyvä treeni tuo aina paremman mielen. Huonokin treeni on parempi kuin ei treeniä ollenkaan. Kun siis kenkää puristaa ihan mistä syystä hyvänsä,  mene treenaamaan. Auttaa ainakin minulla, joka kerta.

6. Sosiaalisuus
Sali on kuin toinen koti, kun siellä on tarpeeksi kauan säännöllisesti käynyt. Samat tutut kasvot hymyilevät ja moikkaavat päivästä toiseen, mikäs sen mukavampaa!? Ihan parasta, että salilta voi todella löytää uusia ystäviä, rakkaudenkin. Minä löysin yhden parhaista ystävistäni kuntosalin infrapunasaunasta. Yhteisiä puheenaiheita takuulla on tuntemattomankin kanssa, sen kuin vain rohkenee avaamaan suunsa.

7. Hyvä aineenvaihdunta
Treenaaminen kiihdyttää aineenvaihduntaa vielä pitkään treenin jälkeenkin. Perusaineenvaihdunta on sitä korkeampi, mitä lihaksikkaampi on. Mitä enemmän saat siis lihasta kasvatettua, sitä enemmän kulutat kaloreita tekemättä mitään. Tämä tarkoittaa, että saa syödä enemmän ja tämmöiselle herkkusuulle se on ihan parasta.

pizza, herkkusuu, lapset, sunnuntai, mättöä
Lasten kanssa pizzalla 

8. Terveys
Mikään mahti maailmassa ei voi estää sairauksia tulemasta, jos niin on tarkoitettu. Liikkumisen suotuisat vaikutukset terveydelle ovat kuitenkin kiistattomat. Verenpaine laskee, aivojen suorituskyky tehostuu, kolesteroliarvot, sokeritasapaino ja hapenottokyky paranevat, luusto vahvistuu. Listaa voisi jatkaa pitkään. Itsestä huolta pitäminen on tärkeintä mitä voimme tehdä oman terveytemme hyväksi.

9. Ihana euforia
Tiedätkö sen mahtavan energisen, voimia pullollaan olevan olotilan, kun mahdotonkin tuntuu mahdolliselta? Pursuat hyvää oloa, et oikein meinaa nahoissasi pysyä, elämä on ihanaa ja taianomaista. Se on sitä treenin aiheuttamaa hyvänolontunnetta, jota haluaa aina vaan lisää ja lisää.

Euforia, kuntosali, treenin jälkeen, hauis, nainen, iloinen, hyväolo, hyvä fiilis, hymy, endorfiinit hyllää
Treenin jälkeistä hyvää oloa <3

10. Buustia seksielämään
Raskas treeni nostaa testosteronitasoja, mikä puolestaan lisää sukupuoliviettiä ja optimistisuutta sekä kiihdyttää lihasten kasvua. Tartu siis huoletta salilla raskaampiin painoihin, niin saa petipuuhatkin kotona uutta puhtia.

11. Sopii kaikenikäisille!
Parasta kuntosaliharrastuksessa on, että sitä ei koskaan ole liian myöhäistä aloittaa ja voit harrastaa sitä loppuikäsi. Jos et vielä ole innostunut kokeilemaan, niin tule nyt ehdottomasti mukaan! En usko, että joudut katumaan. Jos jostain syystä kuntosalilla treenaaminen ei olekaan sinun juttusi, niin kokeilukin on tehnyt sinulle vain hyvää.

En tiedä teistä, mutta minulla on jo hirveä polte treenaamaan. Joko ensi kerralla tekisin juttua itse treeneistä vai mitä mieltä olette?


Rakkaudella,

Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti