tiistai 24. tammikuuta 2017

Kyyneleet

Sunnuntai-iltana puhelimeni soi ja kuulen ikäviä uutisia, ystäväni on hyvin huonossa kunnossa. Muistelen ystävyyttämme, monien vuosien mittaista matkaa tapaamisestamme tähän päivään asti. Tuska puristaa rinnassani ja kyyneleet valuvat vuolaasti pitkin kasvojani, kun astelen koiran kanssa ulkona iltalenkillä. Miten epäreilua tämä elämä välillä onkaan? Miksi niin kultaiset ja hyvät ihmiset joutuvat täältä poistumaan aivan liian aikaisin? Nukahdan nopeasti itkusta väsyneenä, mutta herään keskellä yötä kyyneleiden valuessa tyynylleni. Ajatukset pyörivät päässäni eivätkä anna minulle rauhaa. Lopulta nukahdan uudelleen ja herään vasta aamulla herätyskellon soittoon.

suru, yksinäisyys, haavoittuvaisuus, elämä, kuolema, menetys, masennus, alakulo, itku
Surun hetkellä


Maanantai-aamu. Vien lapset tarhaan ja ajan salille. Vuorossa on jalkapäivä ja tiedän jo valmiiksi, että huonosti nukuttu yö tulee verottamaan treeniä. Kuuntelen kehoani ja latailen suoraan tankoon pienemmät painot. Tänään ei tehdä ennätyksiä, mutta kulutetaan kyllä voimat loppuun. On kamalan vaikeaa keskittyä, kyyneleet uhkaavat nousta silmiini vähän väliä. Mietin jo hetken, että on kai tämä hullua lähteä treenaamaan tällä mielentilalla. Mitä muutkin ajattelevat, kun näkevät minut siellä punaisilla silmillä niiskuttamassa. Mutta sitten ajattelen, että mitä sen on väliä mitä muut ajattelevat. Minä olen surullinen. Minua itkettää, on paha olla. Minä olen tunteva ja välittävä ihminen, joskus se näkyy ulospäinkin. Treenaaminen antaa minulle voimaa, ei siis vain fyysistä voimaa vaan myös henkistä voimaa. Voimaa kestää vastoinkäymisiä, käsitellä vihaa ja surua. Treenin jälkeen olo on aina parempi. Miten ihmeellinen voima sillä onkaan?! En varmaan ikinä lakkaa hämmästelemästä sitä, kuinka puhdistavaa ja vapauttavaa kunnon hikiliikunta voikaan olla. Tämän kun olisi tajunnut aiemmin. Olisi nuoruusvuosienkin monet pahat olot saanut purettua terveellisemmällä tavalla.

treeni, voimaa, jaksaa, henkinen, fyysinen, hyvinvointi, etukyykky, pyöreä, peppu, kuntosali, vapaapainot, treenaaminen, salilla
Treeni antaa voimaa jaksaa


Kiiruhdan suihkuun, syön nopeasti ja lähden sairaalalle. Taistelen itkua vastaan matkalla ja ajattelen, että minun täytyy nyt pysyä vahvana ystäväni vuoksi. Onnekseni hän nukkuu tullessani, joten ehdin rauhoittua. Istun hänen vieressään kirjaa lukemassa, kun hän herää. "Hei", hymyilen ja silitän hänen kättään. Tuska riipii sisintäni, mutta tunnen rakkauden, kun katson häntä silmiin. Hän on hirvittävän väsynyt ja nukkuu suurimman osan ajasta. Syötän hänelle sen vähän mitä hän jaksaa syödä, hieman jälkiruokaa. Juttelemme aina, kun hän on hereillä. Hän on niin oma itsensä, piruilee minulle, saa minut nauramaan. "Sinä se jaksat aina hymyillä ja nauraa", hän sanoo. Silitän häntä ja hymyilen lämpimästi, "en minäkään sentään ihan aina." 6 tuntia menee nopeasti ja vierailuaika päättyy. Hyvästelemme ja lupaan tulla pian uudelleen, kulkea rinnalla loppuun asti.

Rakkaus, ystävyys, välittäminen, huolehtiminen, arvostaminen, sydämet
Rakasta, arvosta, välitä - tässä hetkessä


Tiistai. Saan ilmoituksen, että ystäväni on poistunut keskuudestamme rauhallisesti, läheisten ollessa rinnalla. Olo on tyhjä. Olen surullinen, että olen menettänyt hyvän ystävän, ihanan ihmisen elämästäni. Olen helpottunut, ettei ystäväni joutunut kauaa kärsimään. Sydäntäni vihloo, etten voi enää jutella hänen kanssaan. Toivon, että hänen on nyt hyvä olla. Tätä kirjoittaessa minut valtaa kumma rauha ja lämpö, ehkä hän kuitenkin on yhä rinnallani, tuonpuoleisessa. Elämä on tässä ja nyt, huomenna voi olla toisin. Rakastetaan täydellä sydämellä, nautitaan jokaisesta hetkestä, arvostetaan toisiamme ja ollaan kiitollisia siitä mitä meillä on.

kohti valoa, kuolema, uusi päivä, usko, toivo, rakkaus
Kohti valoa - hyvää matkaa ystäväni!


Lämmöllä,

Päivi


4 kommenttia:

 1. Osanottoni Päivi. Kyyneleet valuvat silmistäni kun luen kaunista tekstiäsi ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne ❤

   Mä ajattelen, että kyyneleet puhdistavat. Itkun jälkeen olo on niin tyhjä ja rauhallinen, mieli jollain lailla kirkkaampi. Luonnon oma puhdistuskuuri siis meneillään täälläkin ��

   Poista