torstai 2. maaliskuuta 2017

Tapaamassa personal traineria

Miten toimia, jos treeni ei kulje tai kehitys junnaa paikoillaan? Mitä, jos on vasta aloittanut saliharrastuksen eikä yksinkertaisesti tiedä mitä kuntosalilla kannattaisi tehdä? Näissä tilanteissa on monesti viisainta kääntyä ammattilaisen puoleen. Mutta kenen puoleen kääntyä? Ensin on hyvä miettiä millaista palvelua tarvitset; pelkän ohjelman vai kenties yksityis- tai ryhmävalmennustunteja. Käytkö jo valmiiksi jollain salilla? Helpointa on ottaa valmennus omalta salilta. Onko siellä päteviä, omaan tavoitteeseesi erikoistuneita tai kenties persoonaltaan sinuun vetoavia personal trainereita? Mielestäni hyvän, luottamuksellisen ja tuloksellisen suhteen luomiseksi on tärkeätä, että voi valita itselleen sopivan valmentajan.

Annu Lehtinen on Ritaharjun EasyFitin iloisen energinen fysioterapeutti, liikuntaneuvoja, physio trainer ja personal trainer. Pieni tehopakkaus, joka suorastaan pursuaa positiivista energiaa. Varasin ajan tälle ilopillerille alkuhaastattelua varten. Nimittäin Annu tekee minulle ohjelman, jonka jaan teidän kanssanne. Tämä matka tehdään yhdessä, alusta loppuun.


tyttö, energiaa, naiset, hymy, mieletön fiilis, personal trainer, alkuhaastattelu
Annun kanssa haastattelukin tehdään mielettömällä fiiliksellä!


Haastattelun alkuun täytin esitietolomakkeen, jossa kysyttiin perustietojen lisäksi terveyshistoriaa sekä hieman liikunta- ja ravintotottumuksista. Lomakkeen täytön jälkeen Annu kyseli vielä tarkentavia kysymyksiä, joihin vastauksiani tässä. Treenaamiseni tavoitteena on lihasmassan ja -voiman kasvatus sekä selän hyvinvointi. Salilla olen nyt käynyt 4 kertaa viikossa, mutta toivon jatkoon 5-jakoista treeniohjelmaa. Kokemukseni saliharjoittelusta on ollut tavoitteellista 2014 vuodesta lähtien. Haluan treenata mahdollisimman puhtaalla tekniikalla loukkaantumisten välttämiseksi. Mieluiten treenaan salilla ehdottomasti vapaapainoilla. Muita harrastuksiani ovat tanssi ja seinäkiipeily. Vammoja ja rajoituksia treenaamiseen löytyy selästä ja oikeasta polvesta. Minulla on synnynnäinen ryhtivika, joka ilmenee kaula- ja lannerangan ylikorostuneina notkoina ja rintarangan kaareumana. Kaularangan alueella on kaksi välilevyn pullistumaa, jotka aiheuttavat kipuja niska/hartian alueelle ja hermokipusäteilyä oikealla puolella niskasta käsivartta pitkin sormiin asti. Polvillaan olo ei onnistu juuri nyt, koska oikean polven alapuolelta on todennäköisesti jänne revennyt tai jotain vastaavaa. Miten se taas eräs sanonta menikään; "urheilija ei tervettä päivää näe". Periksi ei kuitenkaan anneta!


Uutta ohjelmaa odotellessa testasin kuntoa juoksumatolla. Hiki tuli!


Annu osaa ammattilaisena räätälöidä juuri minulle sopivan ohjelman, jossa huomioidaan minun toiveet, tavoitteet ja rajoitukset. Nyt vaan odotellaan kuinka huikean ohjelman Annu pääni menoksi keksii.


Terkuin,
malttamaton Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti