Suklaa on niiiin ihanaa, syntisen hyvää ja ihan parasta herkkua. Mun maha vaan tulee siitä kipeäksi, vaikka ottaisin laktoositabletteja ennen syömistä. Raakasuklaa ei sisällä maitojauhetta, erilaisia lisäaineita eikä valkoista sokeria ja sitä munki maha kestää! Täydellistä, löytyi mullekin sopiva suklaa 😍
Suklaan valmistukseen käytettävä kaakao on muuten luonnostaan yksi maailman
ravinnerikkaimmista ruoka-aineista. Se sisältää yli 1200 aktiivista
ainesosaa ja peräti 10% kaakaon painosta on antioksidantteja.
Antioksidanttien lisäksi kaakao sisältää elimistölle tärkeitä ainesosia, mm. magnesiumia, rautaa, mangaania, kromia, rikkiä ja kuparia eli siis sitä on suorastaan hyödyllistä syödä. Se piristää, kohottaa mielialaa ja saat siitä hyviä rasvoja ja vitamiineja! Oikeasti, etkö usko? Jos et, niin käyppä lukaisemassa lisätietoa raakasuklaasta
täältä.
Miten raakasuklaata sitten valmistetaan? Sitähän on saatavilla valmiina patukoina ja levyinäkin, mutta ainakaan tähän mennessä en ole maistanut vielä yhtään ainutta hyvänmakuista sellaista. Päätin siis tehdä itse, kun
luontaistuotekauppa Naturalissa törmäsin raakasuklaan valmistuspakettiin. Ajattelin, että valmistus on monimutkaista eikä mun taidot siihen välttämättä edes riitä. Mainittakoon, etten ole järin häävi kokki. 😅 Suureksi iloksi ja yllätykseksi täytyi todeta, että raakasuklaan valmistus on todella helppoa eikä vaadi edes esiliinaa eteen laitettavaksi! Jihuu! 😍 Tässäpä teillekin ohjeet ja pieni kuvakertomus kokkailuistani.
|
Iki-innoissani Foodin raakasuklaan valmistuspaketti käsissä valmiina mittavaan koitokseen 😁
|
|
Kaiken tarvittavan löydät Valkean luontaistuotekauppa Naturalista
|
|
Raakasuklaan valmistuspaketteja on Naturalissa tarjolla kahdenlaisia. Valmistuspaketti vasemmalla sisältää raakasuklaamassan lisäksi goji-, mulperi- ja karpalomarjasekoituksen ja sen valitsin tällä kertaa testattavaksi. Hintaa tällä paketilla on 25,90€. Otetaan vaikka sitten seuraavalla kerralla tuo chai appelsiini, jolla hintaa 18,90€.
|
|
Jatkossa voit ostaa raakasuklaamassaa erikseen pussissa, kun sinulla on jo muotit ja marjojakin jää yli marjasekoituspussista. Myös chai-versiota on saatavilla erikseen, chai appelsiini-maku löytyy vain valmistuspaketista. Huomaa massojen eri kaakaovahvuus.
|
|
Nyt siis valmistamme raakasuklaata laittaen puoleen goji-, mulperi-, karpalomarjasekoitusta ja toiseen puoleen kandeerattua inkivääriä. Kaikki ovat eettisiä luomutuotteita, raakaa, gluteenitonta, maidotonta ja vegaania. Raakasuklaa ei sisällä valkoista sokeria (kandeerattu inkivääri sisältää).
|
|
Foodin valmistuspaketti sisältää raakasuklaamassan, kaksi uudelleenkäytettävää silikonimuottia, pussin goji-, mulperi-, karpalomarjasekoitusta ja valmistusohjeet.
|
|
Valmistuohjeet ovat selkeät ja kuvitetut. Jopa minä osasin näitä ohjeita täydellisesti noudattaa 😉
|
|
Ensin sulatetaan kaakaomassa vesihauteessa, esimerkiksi näin. Laita kattilaan vettä ja se levylle ja levy päälle. Laita sopiva astia kattilan päälle. Kaada raakasuklaamassa astiaan. Sekoittele välillä.
|
|
Sulanut suklaamassa näyttää tältä. Se on juoksevaa eikä siinä ole paukkuja.
|
|
Lisää sulanut suklaa muotteihin esimerkiksi lusikan avulla. Muottia ei kannata täyttää ihan piripintaan, jos on aikeissa laittaa sinne muutakin. Liian vajaaksikaan ei kannata muottia jättää. Huojentavaa kuitenkin on, että tämä täyttäminen oli kaikkein hankalinta hommaa raakasuklaan valmistuksessa. 😉
|
|
Kandeerattu inkivääri kannattaa pilkkoa pienemmäksi. Maistappa hieman sellaisenaankin, nam. Inkiväärin maku on voimakas, mutta sokeri taittaa sitä kivasti.
|
|
Ripottele täytteet sulan suklaan joukkoon. Ylemmässä muotissa on goji-, mulperi-, karpalomarjasekoitusta ja alemmassa kandeerattua inkivääriä. Laita muotit jääkaappiin jähmettymään puolesta tunnista tuntiin.
|
|
Jos sulaa raakasuklaata jää yli, voit jähmetyttää sen jossain muussa muotissa. Pikku vinkki, jähmettynyt suklaa ei irtoa kovinkaan helposti eikä ainakaan kokonaisena esim. lautaselta. Silikoni on siis äärimmäisen näppärä suklaan jähmettämiseen. Tähän raakasuklaasydämeen pääsivät täytteiksi sekä inkivääri että goji-, mulperi-, karpalomarjasekoitus. Ai että tulikin tällä sekoituksella ihan taivaallisen hyvää suklaata! 😍
|
Muista malttaa tässä välissä jähmetyttää suklaat jääkaapissa 30-45 minuuttia. 😁
|
Näin kauniita ovat valmiit raakasuklaasi! Raskii syödäkin, kun uusien valmistus ei vie kuin hetken. Suosittelen lämpimästi suklaan kanssa nautittavaksi Clipperin Love me truly- teetä. Passaa yhteen kuin pipo päähän!
|
Näin helppoa oli raakasuklaan valmistus, yllättikö sinutkin? Nyt ei muuta kuin kokeilemaan ja herkuttelemaan terveellisellä suklaalla, jota massukin kestää! Ei unohdeta, että se tekee hyvää meille 😍💖
Tunnelmallista joulun odottelua ja rentouttavia valmisteluhetkiä kaikille!
Päivi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti