maanantai 11. joulukuuta 2017

Motivaatio hukassa - salitreenistä mielekästä

Väsyttää, treenaaminen tuntuu tylsältä ja raskaalta. Sohva vetää niin kutsuvasti puoleensa tai, jos sillä jo on löhöilemässä, niin pelkkä ajatuskin ylösnousemisesta tuntuu työläältä.


nainen, treenaa, sali, gym, fitness, hauis, voima, urheilu, kunto, päättäväisyys, sisu, periksi ei anneta
Nyt loppu laiskottelu ja tehdäänkin sellainen lista, ettet missaa enää yhtään ainutta treeniä ilman pätevää syytä! Tulee niitä tuloksia 👊


No jos vähän lempeämmin kuitenkin lähdettäisiin liikkeelle. :D Naurettiinkin Johannan kanssa salilla eilen, että mä olisin pelottava personal traineri. Mutta tulis niitä tuloksia ;) :D Mutta asiaan jo; mikä avuksi, kun ei huvita lähteä salille? Tähän on vaikea vastata, koska olemme kaikki yksilöitä ja se mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimikaan toiselle. Tärkeintä on lähteä miettimään asiaa omasta näkökulmasta, esimerkiksi tämän kaltaisilla kysymyksillä: Mikä saa minut innostumaan? Miten minä selätän väsymyksen? Mikä minulle on tärkeää? Keräsin joitakin vinkkejä avuksi mielekkyyden löytämiseen. • Hyvä sali - Sillä on oikeasti merkitystä, että löydät salin, jossa on kaikki tarvitsemasi treenaamiseen ja jonne on mukava mennä. Salilla tulee vietettyä paljon aikaa ja siellä käyvistä ihmisistä tulee sinulle tuttuja, jopa parhaita ystäviä. Treenaaminen voi olla myös sosiaalinen tapahtuma, jolloin kanssatreenaajilla on merkitystä. Edullinen hinta, hyvä sijainti ja laaja aukioloaika ovat iso plussa salille. Minun valintani on Ritaharjun Easyfit, jossa oon käynyt jo monta vuotta ja voin kyllä suositella lämpimästi sinullekin.


 • Musiikki - oon kerännyt listan sellaisista biiseistä, jotka menevät jalan alle tai saavat jollain tavoin itselle energisen fiiliksen. Kuuntelen salilla tätä listaa kuulokkeista, mutta näiden biisien kuuntelu jo ennen treeniä auttaa pääsemään sopivan "latautuneeseen" mielentilaan. Kokeile ihmeessä tätä kikkaa, jos musiikki liikuttaa sinua!


 • Ystävä - Kun kärsin pahasta motivaatiopuutteesta ja laiskuudesta, niin sovin kaverin kanssa treenit salille. Silloin on pakko mennä ja, kun treenaamisen ohessa saa jutella kaverin kanssa, niin treenikin tuntuu helpommalta ja mieli piristyy samalla. Viimeistään treenin jälkeen on jo tosi hyvä mieli siitä, että lähti treenaamaan. Oikeanlainen treenikaveri on korvaamaton buusteri!


 • Buusteri - Mikäpä sen näppärämpää, kun buusteria saa suoraan purkistakin. Itse otan M-Nutritionin maniaa yhden mitallisen noin vartti-puoli tuntia ennen treeniä. Mania saa kirjaimellisesti ihon kihelmöimään ja vie väsymyksen pois. Ekoilla kerroilla tuli ihan sellainen duracell-pupu fiilis - että pystyy ihan mihin vaan. Tämä aine koukuttaa vaan pahasti, koska ilman sitä samanlaista buustia treeniin on vaikeaa saada. Tietysti vaikutukset vaihtelevat yksilöllisesti. En juo kahvia ollenkaan, niin pelkkä kofeiinikin jo potkaisee minulla aika kovaa. Käy tutustumassa tarkemmin tähän loistavaan tuotteeseen täällä

M-nutrition, mania, tehonlisääjä, buusteri, väsymys pois, jaksaa jaksaa, sportsheavy
Ostan maniani Oulun Sportsheavystä. Purkki maksaa 29,90€ ja kestää 2 kuukautta 3 kertaa viikossa treenaten - olettaen, että otat ennen joka treeniä yhden mitallisen.


 • Etukäteen suunnitellut, säännölliset treenit - Tästä syystä ohjelman olemassaolo on niin tärkeää! Ohjelma kertoo milloin ja mitä treenaat - sinun täytyy vain pitää sitä raamattunasi ja tehdä niinkuin siinä sanotaan. Säännöllisesti treenaamalla treenistä tulee rutiini; osa normaalia arkea, joka kuuluu siihen samalla lailla kuin työnteko tai nukkuminen. Ilman ohjelmaa treenaaminen on päämäärätöntä hakuammuntaa, teenpä vähän tuota ja vähän tuota - ei muuten tuota tulosta. Ohjelman tekemisessä suosittelen ottamaan yhteyttä asiansa osaavaan personal traineriin. Itse suosittelisin Oulusta Easyfitiltä nuorta ja innokasta Sami Körkköä, joka varmasti tekee kaikkensa sen eteen, että sinä saavutat tavoitteesi. Voin suositella myös itsenäistä yrittäjää Marko Vähäkangasta, jolla on vahva osaaminen voiman ja lihasten kasvatuksen suhteen. Hänen treenattavanaan en ole koskaan ollut, mutta sivusta nähnyt tekemisen meininkiä. Naisille ja erityisesti synnytyksen jälkeen erinomainen valinta on Svetlana Piirto, jos vain taipuu englannin kieleen. Olin Svetlanan harjoitusasiakkaana 2015 ja tulokset olivat mielettömät. Erittäin asiansa osaava tiukka nainen. :)


 • Realistiset, selkeät tavoitteet - Sinulla täytyy olla jokin tavoite, jos haluat tulosta. Tavoitteen ei tarvitse eikä kannata olla liian vaativa tai liian kaukana. Ympäripyöreäkin tavoite käy, esimerkiksi; haluan laihtua, kiinteytyä, lihasta, voimaa tms. Kunhan on jokin tavoite siellä edessäpäin, johon määrätietoisesti pyrit. Jos sinulla on isompi päätavoite, niin voi olla hyvä tehdä pienempiä välitavoitteita matkan varrelle. Voin vaikka luvata, että nälkä kasvaa syödessä, kun hiljalleen näitä tavoitteita saavutat! Sieltä se motivaatio sitten tulee kuin itsestään :)


nainen, selfie, peili, sali, treenaa, tuloksia, goals, gym, vahva, tavoitteet
Ota itsestäsi kuvia aika ajoin ja vertaa niitä vanhempiin kuviin. Näin näet helpommin tapahtuneen muutoksen. Me kun muuten sokeudumme niin helposti itsellemme, näemmehän peilikuvamme joka päivä. 


 • Valmistautuminen käymällä treenit läpi päässä - Treenit sujuvat yleensä sen paremmin, mitä paremmin olen niihin orientoitunut etukäteen. Käyn ohjelman usein läpi jo kotona. Mietin liikkeet, huomioin superit, temmot, sarjat ja toistot. Monesti se auttaa, kun tietää mitä edessä on ja liikkeelle lähtökin on helpompaa kun on selvät sävelet.


 • Ole itsellesi armollinen - jos sairastat, lepää kunnolla ja luvan kanssa äläkä huoli treeneistä. Muista, että rentoutuminen ja elämästä nauttiminen on ihan yhtä tärkeää kuin treenaaminen. On ihan ok ja jopa suotavaa pitää välillä taukoa treenaamisesta, kunhan muistaa että tauko on vain tauko. Kannattaa myös aina muistaa huomioida se tosiseikka, että tauon jälkeen treenaamaan lähteminen on paljon vaikeampaa kuin mitä se säännöllisesti treenatessa on.


 • Pidä mielessä tavoitteesi - ja muistuta siitä itseäsi, esim. laita jääkaapin oveen joku upea kuva tai ota säännöllisesti valokuvia, mittoja tai kehonkoostumusmittauksia kertomaan tämän hetkisestä tilanteesta. Niistä on myös mukava seurata matkaa kohti tavoitteitasi! Siitä tulikin mieleeni, että Easyfitillä on tällä viikolla 12-13.12 kehonkoostumusmittaukset menossa. Varaa oma aikasi sinne, niin pt Sami Körkkö auttaa sua tulosten lukemisessa.


 • Seuraa tavoitteeseesi liittyviä julkaisuja, kuvia ja videoita - Tämä on onneksi nykyään hyvin helppoa. On blogeja, facebook-ryhmiä, instagram täynnä kuvia. Internet on pullollaan tietoa ja taitoa. Sen kun etsit itsellesi sopivat :) Muista kuitenkin, että kaikki mitä netissä on, ei välttämättä ole totta. Ole aina varovainen esim. opetellessasi uusia liikkeitä, ettet vahingoita itseäsi. Etsi tietoa useammasta eri paikasta tai sitten vain luotetulta taholta. Monet niin kutsutuista ammattilaisistakaan eivät huomaa pieniä haitallisia asentoja, joilla saatamme tehdä pahaa hallaa terveydellemme. Minulla on facebookissa uusi sivu blogilleni ja perustin sen yhteyteen myös sivun SaliPäiviä ryhmän, jossa voi suljetussa yhteisössä kysellä ja miettiä asioita yhdessä ryhmäläisten kanssa. Oli asia sitten pieni tai suuri, niin etsitään siihen yhdessä oikea vastaus. :)


 • Usko ja tahdo! Mielen voima on järjettömän tehokas! Sinä pystyt siihen! Sinä olet mielettömän upea! 💖 Toivottavasti näistä vinkeistä on apua sinulle! Ja hei, jos sinulla on joku hyvä vinkki lisätä tähän, niin kerro ihmeessä. Koitetaan kerätä tämä lista niin kattavaksi, että enää kertaakaan se sohva ei voita treeniä! ;)


Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti