tiistai 21. helmikuuta 2017

Helppo ja terveellinen inkivääritee

Flunssa pääsi yllättämään, ajattelin kokeilla avuksi mausteteetä ystäväni ohjeiden mukaan. Teen voi valmistaa alla olevilla aineksilla tai osalla niistä. Keitokseen voi myös maun mukaan lisätä muita aineksia, esimerkiksi sitruuna on loistava lisä. Inkivääri, mustapippuri, tähtianis, kaneli ja kardemumma helpottavat flunssan oireita sekä lievittävät kipuja ja tulehdusta. Kirjoittelen tarkemmin näistä superfoodeista myöhemmin, jotta tästä jutusta ei tule liian pitkä.terveellinen, tee, ainekset, mustapippuri, tähtianis, kanelitanko, kardemumma, inkivääri, teepussi
Herkullisen terveysteen valmistat helposti näillä aineksilla; mustapippuri, tähtianis, kanelitanko, kardemumma, inkivääri ja halutessasi pari teepussia.


Inkivääri, tuore, viipaloitu
Huuhtele, kuori ja viipaloi inkivääri.


yrittitee, keittäminen, kattila
Hauduttele aineksia kattilassa miedolla lämmöllä pitkään. Voit välistä siivilöidä teetä kuppiin, lisätä kattilaan vettä ja jatkaa hauduttamista.


Siivilöi tee termospulloon
Siivilöi valmis tee suoraan kuppiin tai termospulloon.


tee, hunaja, yrtti, flunssan karkotus
Kuumaa yrttiteetä, hunajaa ja lepoa - flunssalle kyytiä!


Voit lisätä vettä kattilaan ja haudutella keitosta, kunnes aineksista ei enää irtoa makua. Teepusseja on helppo vaihtaa välissä uusiin, samoin lisätä muita aineksia maun mukaan. Näin juomaa saa tehtyä useamman vuorokauden tarpeisiin. Helppoa, niinkuin kipeänä kuuluu ollakin.

Hunaja on hyvä lisä valmiiseen juomaan, koska sillä on mikrobeja tuhoava vaikutus. Tosin eräs lääkäri sanoi, että kuuma vesi tuhoaa hunajan hyvää tekevät antioksidantit. Tästä syystä sitä tulisi annostella lusikallinen suoraan suuhun. Itse nautin hunajaa sellaisenaan ja teen joukossa, tuleepahan takuulla kaikki terveysvaikutukset perille.


Terkuin,

nuhanenä Päivi
2 kommenttia:

 1. Joudunpa valitettavasti testaamaan tätä tänään. Aniksen mausta en välitä, ja kardemumma ei kaapista löytynyt. Lisäsin puolikkaan limen ja teenä käytin rooibosta jossa on sinkkiä ja c-vitamiineja. Jos ei orastava flunssa lähde tällä niin ei se lähde millään muullakaan :)

  -Kajsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerroppa miltä maistui noilla lisäyksillä?! Inkivääri ja mustapippuri ovat jo pelkästään kova yhdistelmä tulehduksia ja kipua torjumaan, niin ei varmasti haittaa että anis ja kardemumma jäivät pois. Pidän kovasti peukkuja, että flunssa ei iske päälle vaan taittuu tällä reseptillä! Mulla auttoi ☺

   Päivi

   Poista