tiistai 14. helmikuuta 2017

Yksinäisyyttä ja ystävyyttä

Ylen radiokanavalla puhuttiin tänään lasten kokemasta yksinäisyydestä ja siitä, kuinka yleinen ja vakava ongelma se on yhteiskunnassamme. Erityisesti lasten ja vanhusten kokemasta yksinäisyydestä puhutaan, mutta kyllä me aikuisetkin usein yksinäisiä olemme. Jokainen meistä tarvitsee ystäviä; edes yhden hyvän ystävän, jonka kanssa jakaa elämäänsä. Näin ystävänpäivänä pysähdyin miettimään oikean ystävän merkitystä.


sydän, sydämet, happy valentines day, hyvää ystävänpäivää
Rakkaudentäyteistä ystävänpäivää kaikille!


Hyvä ystävä on kultaakin kalliimpi. Hänen kanssaan voi jakaa elämän pieniä iloja ja suuriakin suruja. Ystävä kuuntelee, tukee ja kannustaa - huomaa monesti sen, mikä toisilta jää huomaamatta. Oikea ystävä ei kadehdi kokemaasi hyvää, vaan iloitsee kanssasi ja on onnellinen puolestasi. Ystävä voi olla nuori tai vanha, mies tai nainen. Tärkeintä on yhteys; tunne, jonka jaatte. Ystävyyttäkin koetellaan toisinaan, yhtä lailla kuin kaikkea tässä elämässä. Siksi on tärkeää pitää ystävyydestä huolta; muistaa, arvostaa, kunnioittaa, rakastaa ja olla kiitollinen. Vaikeuksien kohdatessa anna tunteillesi aikaa tasaantua, löydä se rakkaus sydämestäsi ystävääsi kohtaan ja keskustele kasvotusten - vaikeastakin asiasta. Hyvä ystävä on kaiken sen arvoinen, vaali ystävyyttä!

Sydän, sydämiä, rakkaus, ystävyys, rikkaus
Rakkaus on ainoa rikkaus, joka kasvaa, kun sitä tuhlailee


Yksinäisyydestä. Se tunne voi olla masentava, jopa musertava. Jotkut meistä viihtyvät yksin ja se on ok silloin, kun se on oma valinta ja siitä nauttii. Älä jää yksin, jos se ei sinun valintasi ole. Ystäviä voi löytää joka paikasta! Helpointa se voi olla harrastusten parista, koska jaatte yhteisen mielenkiinnon kohteen. Minä löysin ihanan ystävän kuntosalin saunasta; juttu luisti heti niinkuin olisi kauankin jo tunnettu. Ystävään voit tutustua töissä tai koulussa, kaupassa tai vaikka bussipysäkillä. Mene rohkeasti juttelemaan, et voi hävitä yhtään mitään ja parhaimmassa tapauksessa saat itsellesi elinikäisen ystävän. Minä juttelen usein tuntemattomille ihmisille, ihan missä vaan. Osa varmaan pitää minua tämän vuoksi outona, osa vaan sosiaalisena. Yksi on kuitenkin varmaa; olen tutustunut tällä tielläni ihan mielettömän mahtaviin ihmisiin enkä ikinä ole katunut sitä, että rohkenin jutella! Minkä tien sinä valitset?


one way, another way, tie, suunta, viitta, valinta, elämä
Elämä on täynnä valintoja, jotka vaikuttavat elämänpolkuumme. Valitse viisaasti, ole rohkea!


Lämmöllä ja rakkaudella,

Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti